Πεδίο Τέχνης Creative Europe Ένα Φεστιβάλ Στη Σαμοθράκη Παραστάσεις Ποιοι Είμαστε Επικοινωνία

logo.png

Η ΑΜΚΕ ΠΕΔΙΟ ΤΕΧΝΗΣ είναι μια καλλιτεχνική εταιρεία που έχει σαν στόχο την προώθηση της θεατρικής έρευνας, των νέων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, της σύγχρονης ελληνικής και ξένης δραματουργίας και την ανάδειξη των κρυφών πτυχών του πολιτιστικού πεδίου.

Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της πανελλήνιες θεατρικές πρεμιέρες γνωστών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, την οργάνωση του επιδοτούμενου από το ΥΠΠΟΑ “Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη” και αποτελεί τον Έλληνα εταίρο του Creative Europe προγράμματος Jeune Théâtre Européen - Jeune Public.

Creative Europe

creative-europe-team.jpg

Η θεατρική εταιρεία Πεδίο Τέχνης υπήρξε ο Έλληνας εταίρος του προγράμματος Creative Europe Jeune Théâtre Européen Jeune Public (JTEJP), με επικεφαλής το γαλλικό Εθνικό Θέατρο Espace des Arts, Scène Nationale Chalon-sur-Saône, και το Jeune Théâtre National, σε συνεργασία με τέσσερις άλλους συμμετέχοντες φορείς από αντίστοιχες χώρες: Art Veda (Τυνησία), National University of Ireland Galway (Ιρλανδία), Staatstheater Mainz (Γερμανία) και ArtFraction (Σερβία).

Το Jeune Théâtre Européen Jeune Public ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας πάνω στο πολυγλωσσικό θέατρο, μια μορφή θεάτρου που περιλαμβάνει τη συνύπαρξη δύο ή περισσότερων γλωσσών στη σκηνή και ερευνά τρόπους θεατρικής επικοινωνίας που δεν βασίζονται αποκλειστικά στη γλωσσική κατανόηση. Είναι μια τάση που βρίσκεται σε σημαντική ανάπτυξη στην Ευρώπη, αφού επιδιώκει να ενοποιήσει θεατρικά έναν κόσμο ήδη ενοποιημένο σε όρους κινητικότητας. Το πρόγραμμα κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σύνολο καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες με διαφορετικά γλωσσικά υπόβαθρα και πολιτισμικές εμπειρίες, οι οποίοι εργάστηκαν σε ποικίλα θεατρικά πρότζεκτς σε σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Δράσεις του project:

  • Novi Sad (Σερβία), 4-6 Ιουλίου 2022
  • Chalon-sur-Saône (Γαλλια), 10-15 Οκτωβρίου 2022
  • Mainz (Γερμανία), 19-21 Δεκεμβρίου 2022
  • Galway (Ιρλανδία), 18-20 Φεβρουαρίου 2023
  • Τύνιδα (Τυνισία), 7-9 Μαΐου 2023
  • Αθήνα (Ελλάδα), 18-20 Ιουνίου 2023
  • Chalon-sur-Saône (Γαλλια), 11-13 Οκτωβρίου 2023

Στο πλαίσιο αυτού, η εταιρεία Πεδίο Τέχνης παρουσίασε τον Ιούνιο του 2023 το showcase της θεατρικής παράστασης “Bοrderline”, σε κείμενο Βένιας Σταματιάδη, σκηνοθεσία Εύας Οικονόμου-Βαμβάκα και με πρωταγωνιστές τους Κώστα Νικούλι, Θανάση Κεφαλά και Βένια Σταματιάδη. Η παράσταση περιλάμβανε ελληνικά, αλβανικά και γαλλικά και παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ένα Φεστιβάλ Στη Σαμοθράκη

Το Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη είναι ένα τετραήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σαμοθράκη. Διοργανώνεται από την θεατρική εταιρεία Πεδίο Τέχνης σε συνεργασία µε την Collective Strates, καθώς και από μια ομάδα εθελοντών που κατοικούν μόνιμα στο νησί. Tο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη δημιουργία παρουσιάζοντας κάθε χρόνο ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δράσεων. Οι εκδηλώσεις του φιλοδοξούν να συνδυάσουν το θέατρο, τη μουσική, το χορό, τη φωτογραφία, την ακροβασία, καθώς και τα δημιουργικά εργαστήρια για νέους και παιδιά.

3η έκδοση: 21 - 24 Ιουνίου 2024

https://enafestivalstisamothraki.com

Παραστάσεις


Borderline

της Βένιας Σταματιάδη

Showcase: 18 Ιουνίου 2023, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Lunch Break

των Βένια Σταματιάδη, Clara Lama Schmit


No Man’s Land

της Alexandra Badea


Η Τελευταία Μαύρη Γάτα

του Ευγένιου Τριβιζά


Όταν ο Ήλιος…

της Ζωρζ Σαρή


Ηρακλής, η Αληθινή Ιστορία

της Άνδρης Θεοδότου

index.jpg


Ποιοι Είμαστε

portrait4.jpg

Βένια Σταματιάδη

Απόφοιτος του Εθνικού Ανώτατου Κονσερβατόριου Δραματικής Τέχνης της Γαλλίας (Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique – promotion 2015) και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης - Καρόλου Κουν (2010). Εργάζεται σαν ηθοποιός σε Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την ΕΡΤ, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, το Θεάτρο Τέχνης, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τον ΘΟΚ, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τη Bookvoice, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, το Théâtre 95 Cergy-Pontoise, το Théâtre de la Commune- Centre Dramatique National και το Espace des Arts-Scène Nationale de Chalon-sur-Saône.

Αναλυτικό προφίλ


latsis.jpg

Ηλίας Λάτσης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη ο οποίος διδάσκει τη Μέθοδο του Actors Studio. Μετά το τέλος των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις . Ενδεικτικά κάποιες από αυτές είναι: «ο Βουρκόλακας», «Στέλλα Βιολάντη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, «οι Ηλίθιοι» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, «’Όταν ο Ήλιος» σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Φίλιππα και άλλες. Ταυτόχρονα, είναι συνιδρυτής με την Βένια Σταματιάδη της εταιρείας ΄Πεδίο Τέχνης’ κάνοντας αρκετές παραστάσεις και παραγωγές.

english